Здравейте,
търсих отговора в Наредбата, но не можах да си отговоря, ако на 16.01.2017 г. лицето придобива 16 г. тр. стаж. Може ли от  16.01. - да го водя на по- високия клас средно аритметично на раб. дни в месеца или от другия месец на по- високия клас?
Благодаря Ви много!
Здравейте, ще съм Ви благодарна, ако ми отговорите на следното питане- професионална квалификация втора степен от лицензиран учебен център равнява ли се на средно икономическо образование? Интересува ме във връзка с подписването на ГФО. Четох закона за НАПОО - там пише, че придобива квалификация за оперативен счетоводител, т.е. подпомага годишното счетоводно приключване и главния счетоводител.
Става въпрос за ЮЛНЦ , едностранно счетоводство.
Благодаря Ви много, няма промяна.
Здравейте, едно и също лице е освободено на 19.05. и е назначено на 20.05. на изборна длъжност . Въпросът е за Декларация 1 - не позволява- 19 . да е последен ден в осигуряване , а 20. ден, в който осигуряването е възникнало . Чудя се как е правилно- въобще да не посочвам в клетки 14 и 15 - цифри, защото реално няма прекъсване на осигуряването или да направя две декларации за лицето.
Благодаря за помощта!